De vrijwilligersactie NL Doet van het Oranjefonds had dit jaar in gemeente Zuidhorn een spetterende start.

Giel Beelen, bekend van radio 3 FM, kwam vrijdag in alle vroegte naar het Kloostermuseum in Aduard. Hij deed in zijn ochtendprogramma live verslag van de NL Doet actie bij het museum. Na het bezoek van Giel, dat ook de aandacht had van RTV Noord, stak het Management Team van de gemeente samen met het voltallig college de handen uit de mouwen.

Wethouder Bert Nederveen opende later die dag de actie officieel bij OBS De Triangel in Grijpskerk. In bijzijn van schoolkinderen, ouders en leerlingen van Terra Oldekerk sloeg de wethouder een paal in de grond voor een insectenhotel. Leerlingen van Terra gingen verder aan de slag bij de basisschool met het aanleggen van een vlindertuin.

Lenteklaar

Bij het Hornerheem, locatie van De Zijlen, gingen leerlingen van het Terra samen met bewoners aan de slag om de tuin lenteklaar te maken. De meeste klussen stonden voor de zaterdag gepland. Zo werd aan het Van Starkenborghkanaal bij zowel de postduiven-, de korfbal- en de tennisvereniging geklust. De NL Doet actie bracht bij Zonnehuis Oostergast diverse vrijwilligers samen.

Vrijwilligerswerk Zuidhorn en de deelnemende organisaties aan NL Doet kijken terug op een zeer succesvolle editie van de landelijke vrijwilligers actie. Dankzij de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers hebben organisaties in gemeente Zuidhorn hun klussen kunnen klaren. (BRON: Het-Westerkwartier.nl)

© Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn

Fotografie: René Keijzer (www.keijzerfotografie.nl)

« 1 van 60 »