Steunpunt Welzijn

Heeft u wel eens hulp nodig, zoekt u ondersteuning of wilt u iets voor een ander doen?

Er zijn verschillende vrijwilligersorganisaties die iets te bieden hebben. Deze organisaties hebben zich gebundeld in: STEUNPUNT WELZIJN & MANTELZORG GEMEENTE ZUIDHORN.

Het Steunpunt Welzijn & Mantelzorg is er voor iedereen die vragen heeft op het gebied van ondersteuning, welbevinden en meedoen.

Bijvoorbeeld:

 • Kan iemand mijn boodschappen doen, want het lukt mij en mijn omgeving even niet.
 • Ik wil graag wat meer onder de mensen zijn, wat zijn de mogelijkheden in mijn dorp?
 • Het lukt me niet om mijn administratie op orde te krijgen, wie kan me helpen?
 • Waar is een gym club voor senioren?
 • Ik wil graag iets voor een ander doen, waar kan dat?
 • Het zelf klaarmaken van een maaltijd lukt mij niet meer, waar kan ik terecht voor een maaltijdvoorziening?
 • Kan iemand mij begeleiden naar het ziekenhuis?
 • Ik ben ziek, mijn dochter doet veel in huis. Is er iets waar zij terecht kan voor ontspanning en contact met andere jonge mantelzorgers?
 • Mijn man is dementerend en ik zoek iemand die af en toe bij hem wil zijn, zodat ik er even uit kan.
 • Ik moet thuis revalideren en oefenen met wandelen, is er iemand die eens met mij mee kan voor een ommetje?
 • Waar kan ik computerondersteuning krijgen?

Het Steunpunt Welzijn & Mantelzorg wordt bemand door getrainde vrijwilligers. Zij proberen samen met u een antwoord op uw vraag te vinden.

 

Het Steunpunt Welzijn & Mantelzorg is op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur geopend en bereikbaar. U kunt ons ook bellen op 0594-505866 of mailen naar: steunpuntwelzijn@swgz.nl

U bent van harte welkom bij het Steunpunt Welzijn & Mantelzorg op het bezoekadres aan de Nieuwstraat 10a, 9801 CS Zuidhorn (achteringang PAND10A; de Buurhuiskamer van Zuidhorn).

Wilt u meer lezen over het Steunpunt Welzijn & Mantelzorg klik dan op: Folder Steunpunt Welzijn – 1 april 2017

Heeft u interesse om als balie vrijwilliger deel uit te maken van het team van Steunpunt Welzijn & Mantelzorg? Stuur dan een mail naar steunpuntwelzijn@swgz.nl of bel/mail met Joke Giethoorn (gegevens, zie hieronder)

In de week van 5 tot en met 10 november a.s. wordt de landelijke Week van de Mantelzorg georganiseerd. Tijdens deze week worden mantelzorgers in het zonnetje gezet voor het fantastische werk dat ze verrichten en kunnen ze deelnemen aan workshops, creatieve-, muzikale- en culturele-activiteiten. Even een moment uit de zorg voor een familielid of naaste en tijd voor jezelf. Kijk voor het programma en alle bijzonderheden op de website van Mantelzorgondersteuning Westerkwartier: http://www.mantelzorgwesterkwartier.nl/westerkwartier

Op 10 november staat de Dag van de Mantelzorg op het programma en ontvangen alle mantelzorgers een leuke attentie of bloemstuk. Heeft u hulp van een mantelzorger en wilt u hem of haar verrassen met een bloemstuk, geef hem of haar dan op bij het Steunpunt Mantelzorg in uw gemeente.

Kijk voor het programma en alle bijzonderheden en de contactgegevens van het Steunpunt Mantelzorg in uw gemeente in de Nieuwsbrief Week van de Mantelzorg 2018 – 20181023

Contactpersoon Steunpunt Welzijn & Mantelzorg

Joke Giethoorn

Telefoon: 06 82 80 44 61

Email: j.giethoorn@swgz.nl

 

Klik op onderstaande samenwerkingspartners om rechtstreeks naar hun website te gaan.

Seniorenvereniging Westerkwartier – HUMANITAS – PCOB – DE ZONNEBLOEM – Platform van Kerken Westerkwartier –  Werkgroep Mantelzorg Zuidhorn – Stichting Buurthuiskamer Aduard – Voedselbanken.nl – De WerkplaatZ – Gemeente Zuidhorn