Vrijwilligerswerk Zuidhorn bemiddelt tussen vrijwilligers- en organisaties en ondersteunt, informeert en adviseert op het gebied van vrijwilligerswerk. Bemiddeling naar vrijwilligerswerk is voor ons maatwerk. Daarbij houden we rekening met de persoonlijke doelstelling van de vrijwilliger. Dit kan zijn: het eigen netwerk vergroten, kennis en vaardigheden opdoen of inzetten, dagritme opbouwen of gewoon iets willen betekenen voor de maatschappij.

In het kort wat biedt Vrijwilligerswerk Zuidhorn?

 • bemiddeling tussen vrijwilligers en -organisaties
 • een bestand met vrijwilligersvacatures in alle maatschappelijke sectoren
 • informatie en advies op het gebied van vrijwilligerswerk
 • ondersteuning omtrent de wet- en regelgeving rond het vrijwilligerswerk
 • promotie van het vrijwilligerswerk
 • intermediair voor de landelijke vrijwilligersactie NLdoet
 • advies en bemiddeling op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen
 • jongerenparticipatie
 • kennis van het maatschappelijk veld
 • actuele informatie over ontwikkelingen in het vrijwilligerswerk
 • Vrijwillige Inzet Op Maat (VIOM)

Sinds 2012 begeleidt SWgZ in het project VIOM mensen met een Wwb uitkering naar vrijwilligerswerk. Daar waar nodig wordt extra ondersteuning geboden bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Een uitgebreid intake gesprek, samen verkennen van de mogelijkheden van het vrijwilligerswerk en het bezoeken van vrijwilligersorganisaties behoren tot de mogelijkheden binnen VIOM. Door de extra begeleiding, feedback en positieve ervaring in het vrijwilligerswerk krijgen deelnemers aan VIOM meer zelfvertrouwen. Kijk voor meer informatie op: Vrijwillige Inzet op Maat (VIOM)

Voor vrijwilligersvacatures bij u in de buurt kunt u terecht op www.vrijwilligersgroningen.nl.
Voor het maken van een afspraak of overleg kunt u contact opnemen met Esther Pleizier, bereikbaar via e.pleizier@swgz.nl of telefonisch op 0594 504711.

Bekijk ook de folder van het vrijwilligerswerk door te klikken op: Informatiefolder Vrijwilligerswerk Zuidhorn.

Vrijwilligerswerk Zuidhorn is ook actief op Social Media. Klik op onderstaande icoontjes om naar onze pagina’s op Facebook en Twitter te gaan.

De gemeente Zuidhorn organiseert in samenwerking met Vrijwilligerswerk Zuidhorn op donderdag 24 mei a.s. een feestavond voor alle vrijwilligers in de gemeente. Klik voor meer informatie op Vrijwilligersfeest 2018

 

Coördinator Vrijwilligerswerk:

Esther Pleizier

Telefoon: 06 16 77 50 19

Email: e.pleizier@swgz.nl

Bezoekadres:
Jellemaweg 3
9801 CG, Zuidhorn

SWgZ - Esther Pleizier

Projectmedewerker Vrijwillige Inzet Op Maat:

Marieke Schneider

Telefoon: 06 13 78 41 71

Email: m.schneider@swgz.nl

Bezoekadres:
Jellemaweg 3
9801 CG, Zuidhorn

Gemeentelijke herindeling Westerkwartier

Per 1 januari 2019 zullen Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn samengaan in één nieuw gemeente: Gemeente Westerkwartier. In de maanden januari en februari 2018 hebben we via vijf informatieve filmpje alle samenwerkingspartners en inwoners van het nieuwe Westerkwartier geïnformeerd waarom wij vinden dat ons gedachtegoed op het gebied van Welzijn ook mee zal moeten naar deze nieuwe gemeente.

‘De “helden” van het Vrijwilligerswerk!’

Vrijwilligerswerk is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Vrijwilligers maken het mogelijk dat verenigingen en organisaties kunnen blijven bestaan.
Mensen hebben allemaal hun eigen redenen om vrijwilligerswerk te doen. Om kennis en (werk)ervaring op te doen, andere mensen te ontmoeten, de Nederlandse taal eigen te maken, voor het behoud of opbouwen van een werkritme, om iets te kunnen betekenen voor een ander of gewoon omdat het leuk is om te doen!
Vrijwilligers staan klaar voor buren, vrienden en kennissen voor bijvoorbeeld vervoer naar de huisarts, een klusje in en om het huis of samen gezellig op pad. Inwoners met een bijstandsuitkering krijgen via passend vrijwilligerswerk mogelijk weer perspectief op een betaalde baan.

Vrijwilligerswerk Zuidhorn coördineert jaarlijks de tientallen projecten rondom NLdoet en zorgt ervoor dat bij alle deelnemende verenigingen en organisaties voldoende helpende handen aanwezig zijn. Binnen het project ‘Werk integreert’ begeleidt het steunpunt vergunninghouders richting organisaties en bedrijven waarbij persoonlijk maatwerk leidt tot een duurzame samenwerking en integratie.

De basis voor sterk vrijwilligerswerk is deskundigheid en aandacht voor bijzondere mensen. Dat alles in combinatie met een goede samenwerking met de gemeente, vrijwilligersorganisaties, buurt- en jongerenwerkers en samenwerkingspartners in het Westerkwartier en de Provincie. Dat nemen we graag mee naar het Westerkwartier.

“Sterk vrijwilligerswerk bevordert de leefbaarheid in de dorpen!”