De sport en beweegcoach+ helpt iedereen actief!

Vanuit het landelijk initiatief Grenzeloos Actief heeft SWgZ de sport & beweegcoach+ aangesteld. Deze is er om voor alle inwoners met een lichamelijke beperking of een chronische aandoening een beweegaanbod op maat mogelijk te maken.

Het zorgnetwerk van huisartsen, praktijkondersteuners, mantelzorgers, de WMO, fysio- en ergotherapeuten kunnen inwoners doorverwijzen naar de sport & beweegcoach+ en worden geholpen bij het verbeteren van de Positieve gezondheid.

Sport- en beweegaanbieders van verenigingen, clubs en organisaties kunnen de sport & beweegcoach+ vragen om ondersteuning bij het starten, uitbreiden en verbeteren van hun beweegaanbod.

Een beweegplan op maat voor een leven lang actief!

De sport & beweegcoach+ maakt met iedere deelnemer een beweegplan op maat. Met het coaching plan is er een sterke en brede basis gelegd voor de toekomst waarmee er door iedereen, ongeachte de fysieke gesteldheid, een verbetering van de Positieve Gezondheid kan worden behaald. Door het gebruik van de Positieve Gezondheidsmethode sluiten we zoveel mogelijk aan bij de motivatie, behoeften en wensen van de deelnemer. Hierdoor wordt de betrokkenheid groter en is er meer kans dat inwoners zelfstandig een leven lang actief blijven. Doormiddel van een 0-meting worden de mogelijkheden en grenzen in kaart gebracht. Er worden passende beweegactiviteiten uitgeprobeerd en praktische oplossingen gezocht voor bijvoorbeeld vervoer, materiaal en financiën. Ook de valkuilen en mogelijkheden voor de toekomst komen aan bod voor een leven lang actief.

Bewegen in de breedste zin van het woord.

Een gezonde leefstijl hoeft niet alleen het meedoen aan sport te zijn. Wij benaderen gezondheid vanuit de Positieve Gezondheid. Op die manier kunnen we aansluiten bij de basisbehoeften van de inwoners, die kunnen variëren van het onderhouden van huis en tuin, het uitlaten van de hond, zelfstandig kunnen fietsen, het wandelen met een maatje, mee sporten met de lokale badmintonvereniging tot het oefenen voor de paralympische spelen.

Gewoon waar het kan speciaal waar het moet.

Samen wordt er een beweegaanbod georganiseerd waar zoveel mogelijk het reguliere aanbod bij wordt betrokken. Zo bevorderen we de inclusie van de inwoners in onze gemeenschap, inwoners kunnen (weer) meedoen en de betrokkenheid versterkt. De sport en beweegcoach+ helpt het reguliere aanbod bij de inhoudelijke en praktische zaken. Of het nu gaat om het aanpassen van een beweeg les, het personaliseren van het huishouden of het integreren van de inwoners bij een evenement, de sport & beweegcoach+ denkt en helpt graag mee. Door het aanbod te verdiepen en uit te breiden, versterken we het reguliere aanbod. Op deze manier kan er gemakkelijk aan worden gesloten bij al bestaande organisatiestructuren zodat er snel een nieuw passend aanbod kan worden gerealiseerd.

Heeft u vragen, wilt u meedenken, uw ervaringen delen of meer informatie neem dan contact op met:

Sport- en beweegcoach+:

Simke Eding

Telefoon: 06 30 01 04 52

Email: s.eding@swgz.nl