In de gemeente Zuidhorn wonen honderden jongeren voor wie het belangrijk is dat zij zich op een veilige en fijne manier thuis voelen in onze gemeente. De afgelopen jaren is er op het gebied van het jongerenwerk veel veranderd. Denk hierbij aan een ander gebruik van voorzieningen zoals jongerencentra en hangplekken, maar ook aan de manier van communiceren. Door de explosieve ontwikkelingen van Social Media (Facebook, Twitter, Instagram & WhatsApp) is de communicatie en het contact tussen jongeren veranderd.

Als buurtjongerenwerkers gaan we veel op pad in de dorpen om in gesprek te raken met de jongeren. Daardoor krijgen we een goed beeld van welke wensen, behoeftes en vraagstukken er leven onder de jongeren en hun omgeving. Mede door deze gesprekken en het opgebouwde contact hebben we al veel kunnen bereiken met en voor de jongeren in de gemeente Zuidhorn. We zijn makkelijk benaderbaar en kunnen snel en praktisch ondersteuning of hulp bieden aan individuele- en groepen jongeren. Van ondersteuning bij problemen op school tot het vinden van (vrijwilligers)werk of het organiseren van een feest of activiteit. Daarnaast kunnen ouders en jongeren ook bij ons terecht als het gaat om onderwerpen zoals gamen, drugs, alcohol, groepsdruk, financiële vragen, jonge mantelzorg of een onprettige situatie binnen het gezin. Indien nodig en gewenst halen wij onze samenwerkingspartners met verstand van specifieke zaken erbij.

Bij SWgZ zijn onderstaande buurtjongerenwerkers actief.

Buurtjongerenwerker:

Inge Sijtsema

Telefoon: 06 20 70 15 27

Email: i.sijtsema@swgz.nl

Buurtjongerenwerker:

Bertjan Jansen

Telefoon: 06 15 57 03 19

Email: b.jansen@swgz.nl

 

Buurtjongerenwerker:

Freddy Plat

Telefoon: 06 20 86 76 98

Email: f.plat@swgz.nl

Combinatiefunctionaris:

Bart Brandts Buys

Telefoon: 06 52 07 19 71

Email: b.brandtsbuys@swgz.nl

Het buurtjongerenwerk opereert vanuit het kantoor van SWgZ aan de Jellemaweg 3 te Zuidhorn maar we zijn ook regelmatig te vinden in de kerndorpen van de gemeente Zuidhorn.

Klik op jouw dorp om te zien wie hier actief is als buurtjongerenwerker:

Het buurtjongerenwerk is ook actief op Social Media (Facebook, Twitter en Instagram). Klik op één van onderstaande Social Media Iconen om naar de betreffende pagina’s te gaan. Volgen en delen is fijn.

 

Klik voor meer informatie over het buurtjongerenwerk op onderstaande folder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeentelijke herindeling Westerkwartier

Per 1 januari 2019 zullen Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn samengaan in één nieuw gemeente: Gemeente Westerkwartier. In de maanden januari en februari 2018 hebben we via vijf informatieve filmpje alle samenwerkingspartners en inwoners van het nieuwe Westerkwartier geïnformeerd waarom wij vinden dat ons gedachtegoed op het gebied van Welzijn ook mee zal moeten naar deze nieuwe gemeente. Onderstaand het filmpje:

‘De “helden” van het Buurtjongerenwerk’

Voor veel jeugd en jongeren hét gezicht in de dorpen en bij evenementen; aanwezig en aanspreekbaar. Overdag maar ook ’s avonds, in de weekenden en waar nodig op feestdagen. Voor veel samenwerkingspartners de ogen en oren die signaleren en snel reageren, coachen, vragen
afvangen en/of de nodige expertise erbij halen. Werkers die in de dorpen aanwezig zijn, kijken en vooral het gesprek aangaan. Aansluiten bij wat er leeft en aanjagen of ondersteunen wat jeugd en jongeren wensen of nodig hebben. Weten hoe de relatie met omwonenden in de buurt of het dorp is. Daarin samenwerken met de Buurtwerkers. Zoeken hoe er verbinding gemaakt kan worden waardoor er meer kennis en begrip ontstaat wat de leefbaarheid ten goede komt. Met altijd het vizier op de verantwoordelijkheid van de jongeren zelf bij activiteiten en projecten. In een veilige en vertrouwde relatie waarin duidelijk is waar grenzen liggen. Klik voor de film op onderstaand plaatje en kijk naar de ‘helden van het Buurtjongerenwerk!’