Op deze pagina treft  u een overzicht van activiteiten en evenementen die de komende tijd worden georganiseerd binnen de Gemeente Zuidhorn en waarbij SWgZ direct dan wel indirect betrokken is. Door te klikken op het agenda item krijgt u meer informatie te zien over de activiteit of het evenement. Ook staat een link naar de website of Facebook pagina vermeld waar u meer informatie kunt vinden. Heeft u vragen of opmerkingen of mist u een activiteit of evenement neem dan contact met ons op via info@swgz.nl.

NB. Wijzigingen voorbehouden. We proberen alle informatie zo actueel als mogelijk te plaatsen. Raadpleeg voor het meest actuele nieuws daarom altijd de betreffende website of Facebook pagina.

okt
22
ma
Zuppa Futsal 2018! @ Sporthal Quicksilver
okt 22 @ 09:30 – okt 24 @ 13:30
okt
26
vr
26 oktober: Kinderdisco in Buurtcentrum Avalon, Zuidhorn @ Buurtcentrum Avalon
okt 26 @ 18:30 – 21:00

In aansluiting op voorgaande succesvolle edities organiseert het buurjongerenwerk van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ) op vrijdagavond 26 oktober a.s. van 18:30 – 21:00 een kinderdisco in Buurtcentrum Avalon in Zuidhorn.

Kinderen van de basisschoolgroepen 5 t/m 8 in de gemeente Zuidhorn worden van harte uitgenodigd. Het Thema van deze kinderdisco is: Halloween!. De toegang is gratis.

okt
30
di
Kick off van de Westerkwartierse Uitdaging voor maatschappelijke organisaties @ Gemeentehuis Zuidhorn
okt 30 @ 17:30 – 20:00

In samenwerking met de Steunpunten Vrijwilligerswerk in de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn organiseert de Westerkwartierse Uitdaging op dinsdag 30 oktober 2018 van 17:30 tot 20:00 uur een introductiebijeenkomst voor maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven in het Westerkwartier.

De Westerkwartierse Uitdaging is in 2018 gestart en is een ondernemersnetwerk dat verbindingen legt tussen ondernemers en maatschappelijke organisaties en burgerinitiatieven in de Westerkwartiergemeenten. Dit met als doel om de leefbaarheid in het Westerkwartier te ondersteunen. Naast het stimuleren van maatschappelijk betrokkenheid brengt de Westerkwartierse Uitdaging vraag en aanbod van ondernemers en maatschappelijke organisaties bij elkaar. Dit kunnen vragen zijn op het gebied van materialen, middelen en menskracht.

Nieuwsgierig wat de Westerkwartierse Uitdaging voor uw organisatie, vereniging, club, instelling of burgerinitiatief kan betekenen? Of heeft uw organisatie of initiatief behoefte aan spullen, materialen, extra helpende handen of kennis wat u zelf niet in huis heeft? Kom dan naar de introductiebijeenkomst in het gemeentehuis Zuidhorn, Hooiweg 9 te Zuidhorn. U bent vanaf 17:00 uur van harte welkom. Voor een buffetmaaltijd wordt gezorgd.

Aanmelden

In verband met de catering kunt u zich tot 26 oktober 2018 aanmelden via het mailadres info@westerkwartierseuitdaging.nl graag met vermelding van uw naam, e-mailadres, organisatie en eventuele dieetwensen. Gezien de beschikbare ruimte en de te verwachten belangstelling kunnen er maximaal twee personen per organisatie of initiatief zich aanmelden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

okt
31
wo
Werkfestival Groningen @ Suikerfebriek Groningen
okt 31 @ 10:00 – 20:00

Op woensdag 31 oktober 2018 wordt er op het Suikerunieterrein in Groningen een Werkfestival gehouden. Het Werkfestival is een initiatief van het samenwerkingsverband tussen 24 gemeenten, UWV en SW-bedrijven in de arbeidsmarkt Groningen en Noord Drenthe. Dit festival  is voor inwoners van de provincie Groningen en de kop van Drenthe die werkzoekend zijn of  zich willen oriënteren op een andere baan.

Je inzetten als vrijwilliger kan ook een opstap zijn naar betaald werk. Zo kan het vrijwilligerswerk bijdragen aan het behoud van het werkritme, het verbreden van je netwerk maar biedt het ook mogelijkheden voor re-integratie, loopbaanoriëntatie en het opdoen van werkervaring. Kortom, vrijwilligerswerk staat goed op een  CV!

De Steunpunten Vrijwiligerswerk in de provincie Groningen, samenwerkingspartners achter de bemiddelingswebsite www.vrijwilligersgroningen.nl , weten wat de  mogelijkheden zijn op het gebied van vrijwilligerswerk en hebben een groot netwerk van organisaties in de arbeidsmarktregio Groningen. Deze delen ze graag!

Verder kan je tijdens het Werkfestival  bij VrijwilligersGroningen een keuzetests maken die kan helpen bij het vinden van passend  vrijwilligerswerk en wordt er met je meegedacht welk vrijwilligerswerk past bij jouw doelen.

Verder vind je op het Werkfestival vele werkgevers uit de regio, wordt er informatie gegeven over kansrijke beroepen en kan er deelgenomen worden aan uiteenlopende workshops rond het thema werk. De foodtrucks, live muziek en entertainment maken het festival compleet!

Nieuwsgierig? Meld je snel aan als bezoeker van het Werkfestival. Dit kan op www.werkfestival.nl Aan deelname zijn geen kosten verbonden en er is gratis vervoer naar het Suikerfabriekterrein in de stad Groningen. Het festival duurt van 10:00 tot 20:00 uur.

nov
5
ma
Week van de Mantelzorg: Rondleiding Bakkerij Jager, Grijpskerk @ Bakkerij Jager
nov 5 @ 15:00 – 17:00
Week van de Mantelzorg: Creatieve Workshop, Marum @ Het Marheem
nov 5 @ 19:00 – 22:00
nov
6
di
Week van de Mantelzorg: Workshop Syrisch koken, Grootegast @ De Woldborg
nov 6 @ 16:00 – 18:00
nov
7
wo
Week van de Mantelzorg: Straattheater “De Mantelzorgverzorgers”, Marum @ Winkelcentrum
nov 7 @ 09:30 – 12:30
Week van de Mantelzorg: Politiek Café, Leek @ De Schutse
nov 7 @ 13:30 – 16:00
Week van de Mantelzorg: Straattheater “De Mantelzorgverzorgers”, Grootegast @ Winkelcentrum
nov 7 @ 13:30 – 16:30