Op deze pagina treft  u een overzicht van activiteiten en evenementen die de komende tijd worden georganiseerd binnen de Gemeente Zuidhorn en waarbij SWgZ direct dan wel indirect betrokken is. Door te klikken op het agenda item krijgt u meer informatie te zien over de activiteit of het evenement. Ook staat een link naar de website of Facebook pagina vermeld waar u meer informatie kunt vinden. Heeft u vragen of opmerkingen of mist u een activiteit of evenement neem dan contact met ons op via info@swgz.nl.

NB. Wijzigingen voorbehouden. We proberen alle informatie zo actueel als mogelijk te plaatsen. Raadpleeg voor het meest actuele nieuws daarom altijd de betreffende website of Facebook pagina.

mrt
19
ma
Week van de Psychiatrie
mrt 19 – mrt 24 hele dag
apr
5
do
Alzheimer Café @ Grand Café Zonnehuis
apr 5 @ 19:00 – 21:30
apr
10
di
Bijeenkomst succesvolle integratie nieuwkomers Westerkwartier @ Zalencentrum Balk
apr 10 @ 17:00 – 19:30

Op dinsdag 10 april 2018 van 17.00 uur tot 19.45 uur organiseren de Steunpunten Vrijwilligerswerk in het Westerkwartier in samenwerking met VluchtelingenWerk Zuidhorn, SWgZ en SPiNN, de bijeenkomst ‘Succesvolle integratie van nieuwkomers in het Westerkwartier’.

 Nieuwkomers in de Westerkwartiergemeenten willen graag integreren in de samenleving door zich de Nederlandse taal eigen te maken, een opleiding te volgen, werk te vinden of als vrijwilliger aan de slag te gaan. Vrijwilligersorganisaties geven aan meer behoefte te hebben aan helpende handen om de organisatie draaiende te houden en activiteiten mogelijk te maken.

 Met de interactieve bijeenkomst hopen de organisatoren de vraag naar en het aanbod van vrijwilligers dichter bij elkaar te brengen. Dhr. Maarten Koekkoek, coach en docent Interculturele Communicatie aan de Hanzehogeschool Groningen,  zal de bijeenkomst starten met een workshop waarin hij kort aangeeft wat de invloed is van cultuur op onze aannames, overtuigingen en gedrag en hoe verschillen overbrugd zouden kunnen worden.  Na een soepbuffet kunnen vrijwilligersorganisaties met elkaar in gesprek over het thema succesvolle integratie in het vrijwilligerswerk tijdens rondetafelgesprekken. De avond wordt afgesloten met een korte presentatie van Link 050 en KANS 050.

 Aanmelden

De bijeenkomst is voor bestuursleden van vrijwilligersorganisaties, vrijwilligers die de taak hebben om vrijwilligers te werven en vrijwilligerscoördinatoren uit de gemeenten Leek, Marum, Grootegast en Zuidhorn.

Aanmelden kan tot 4 april a.s. via steunpuntwelzijn@swgz.nl. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

De avond wordt gehouden in Zaal Balk,  de Gast 39 te Zuidhorn en de zaal gaat om 16.30 uur open.

 

apr
19
do
Kermis Zuidhorn @ Zuidhorn
apr 19 – apr 22 hele dag
Informatieavond over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
apr 19 @ 19:00 – 22:00

De steunpunten vrijwilligerswerk Westerkwartier organiseren op donderdag 19 april een avond over AVG.

Spreker is Louise Pillon, Functionaris Gegegevensbescherming van de Westerkwartiergemeenten.

Meer informatie volgt binnenkort.

AVG: Algemene verordening gegevensbescherming.

Kijk voor meer informatie op de website van Autoriteit Persoonsgegevens.

 

apr
27
vr
Koningsdag
apr 27 hele dag
mei
3
do
Alzheimer Café @ Grand Café Zonnehuis
mei 3 @ 19:00 – 21:30
mei
12
za
Feestweek Grootegast
mei 12 – mei 19 hele dag
mei
22
di
Feestweek Kornhorn
mei 22 – mei 27 hele dag
Feestweek Opende
mei 22 – mei 27 hele dag