Op deze pagina treft  u een overzicht van activiteiten en evenementen die de komende tijd worden georganiseerd binnen de Gemeente Zuidhorn en waarbij SWgZ direct dan wel indirect betrokken is. Door te klikken op het agenda item krijgt u meer informatie te zien over de activiteit of het evenement. Ook staat een link naar de website of Facebook pagina vermeld waar u meer informatie kunt vinden. Heeft u vragen of opmerkingen of mist u een activiteit of evenement neem dan contact met ons op via info@swgz.nl.

NB. Wijzigingen voorbehouden. We proberen alle informatie zo actueel als mogelijk te plaatsen. Raadpleeg voor het meest actuele nieuws daarom altijd de betreffende website of Facebook pagina.

mei
17
do
Gemeente Westerkwartier is een gemeente van NIX! – 17 mei t/m 1 juni Landelijke actie NIXzonderID
mei 17 – jun 1 hele dag

Gemeenten Westerkwartier trappen landelijke campagne NIX18 af

 In het gemeentehuis van Leek werd op donderdag 17 mei jl. door wethouders Sjabbo Smedes van Grootegast, Ben Plandsoen van Leek, Janny Hulshof van Marum en Bert Nederveen van Zuidhorn de landelijke campagneweek NIXzonderID gestart. Het was het startsein voor diverse activiteiten die de gemeenten de komende weken en ook in het najaar samen met jongeren en andere partijen gaan oppakken. Bij de aftrap waren naast de gemeenten ook de partners die participeren in dit initiatief aanwezig: Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Sociaal Partner in het Noorden van Nederland (SPiNN), Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SwgZ), Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

De vier Westerkwartiergemeenten willen het alcoholgebruik onder jongeren terugdringen en dat jongeren zich ervan bewust zijn dat drinken onder 18 jaar niet normaal is. Met de landelijke themaweek NIXzonderID staat de leeftijdsgrens en het belang van naleving bij iedereen (jongeren, ouders, verstrekkers en gemeenten) weer op de kaart. De campagne duurt van 17 mei tot 1 juni.

 Activiteiten

Om NIX18 goed onder de aandacht te brengen, gaan de jongerenwerkers in gesprek met de jeugd op de voortgezet onderwijsscholen in Leek, Grijpskerk, Zuidhorn, Oldekerk, Grootegast en Roden. De jongerenwerkers nemen onder meer flyers, leuke gadgets en een banner mee. Zij roepen de jeugd op samen met vrienden/klasgenoten een foto te maken bij de banner en deze foto op te sturen via WhatsApp. Hiervoor is een speciaal NIX18Westerkwartier nummer. De inzenders maken kans op een prijs: een leuk groepsuitje voor maximaal zes personen. De foto’s delen de gemeenten op Instagram en op de speciale Facebook pagina: NIX18Westerkwartier.

Sportverenigingen

De gemeenten nodigen ook de sportclubs in het Westerkwartier uit voor een fotochallenge. Aan hun de vraag hoe zij aan NIX18 doen en hoe ze dit op een ludieke foto kunnen laten zien. Is er een alcoholbewuste sportkantine? Letten ze goed op NIXzonderID in de kantine? Inzendingen mogen per individu, team of zelfs met de hele club. Onder alle inzendingen wordt een mobiele geluidsinstallatie verloot. Net als de foto’s van de jongeren, delen de gemeenten ook deze foto’s op Instagram en Facebook NIX18Westerkwartier.

 

Kijk voor meer informatie over deze NIX18Westerkwartier actie op de speciaal hiervoor ingerichte Facebook pagina: NIX18Westerkwartier.

 

 

mei
22
di
Feestweek Kornhorn
mei 22 – mei 27 hele dag
Feestweek Opende
mei 22 – mei 27 hele dag
mei
24
do
Vrijwilligersfeest gemeente Zuidhorn @ Zalencentrum Balk
mei 24 @ 14:30 – 22:30

Jaarlijks zetten vele inwoners, jong en oud, zich vrijwillig in voor buurt- en bewonersinitiatieven, verenigingen en stichtingen, kerken, sportclubs, jeugd- en jongerenwerk, het goede doel, zorginstellingen, scholen, musea en natuurorganisaties. Dankzij deze inzet van enthousiaste vrijwilligers kunnen organisaties bestaan en activiteiten plaatsvinden. De gemeente Zuidhorn waardeert de inzet van vrijwilligers zeer en organiseert samen met Vrijwilligerswerk Zuidhorn op donderdag 24 mei 2018 een gezellige High Tea en Feestavond voor vrijwilligers.

 

High Tea

Tijdens de High Tea van 14.30 tot 17.00 uur kunnen vrijwilligers genieten van thee of koffie en diverse hapjes. Verder zijn er uiteenlopende leuke activiteiten zoals stoelmassage, een workshop kleuradvies, een sporthoek (koersbal, kegelen, tennis en golf), een  lezing van universitair docent Erik Meijles over de ontstaansgeschiedenis van het gebied Westerkwartier en de nog zichtbare herkenningspunten, een yogasessie zittend op je stoel en een workshop haken. Deelname aan een activiteit of workshop is geheel vrijblijvend.

 

Feestavond

Vrijwilligers die overdag niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen aan de High Tea zijn van harte welkom tijdens de feestavond van 20.30 tot 22.30 uur.Er is een divers feestprogramma en er kan gedanst worden op muziek van DJ Stoffer Meijer!

Zowel de High Tea als de Feestavond worden gehouden bij Zaal Balk, De Gast 39 te Zuidhorn. Deelname aan de High Tea en Feestavond is gratis. Vrijwilligers die de Feestavond bezoeken ontvangen per persoon drie drankmuntjes. Alle vrijwilligers woonachtig in de gemeente Zuidhorn zijn op 24 mei van harte welkom!

 

Aanmelden voor de High Tea

Vrijwilligers kunnen zich voor de High Tea tot 16 mei a.s. aanmelden door een mail te sturen naar steunpuntwelzijn@swgz.nl Bij aanmelding graag naam, woonplaats en de vrijwilligersorganisatie vermelden. De High Tea biedt ruimte aan maximaal 200 vrijwilligers en daarom geschiedt deelname op basis van volgorde van aanmelding. Na 16 mei krijgt u een bevestiging van deelname. Aanmelden voor de Feestavond is niet nodig. Wees wel op tijd, want vol is vol!

Kijk voor meer informatie over het vrijwilligersfeest 2018 op onze Facebook pagina.

Klik hier en Like ons!

 

 

 

 

Kent u iemand voor wie deze uitnodiging voor de High Tea of muzikale feestavond van toepassing is, wees dan zo vrij om deze persoon hierover te informeren.

We zien u graag op 24 mei a.s. in Zaal Balk te Zuidhorn!

 

Namens de werkgroep Vrijwilligersfeest Zuidhorn

mei
28
ma
28 mei 2018: Fietsclinic voor 70-plussers in Oldehove @ Sporthal De Kooi
mei 28 @ 13:45 – 16:00
mei
30
wo
30 mei 2018: Fietsclinic voor 70-plussers in Aduard @ MFC De Meeden
mei 30 @ 09:15 – 11:30
jun
12
di
Feestweek Grijpskerk
jun 12 – jun 16 hele dag
jun
13
wo
Nationale Straatspeeldag
jun 13 hele dag
jun
20
wo
Wereldvluchtelingendag
jun 20 hele dag
jun
22
vr
Trekkertrek en feest Sebaldeburen
jun 22 – jun 23 hele dag