Op donderdag 4 oktober wordt er in Zuidhorn een Alzheimercafé gehouden over het thema Veiligheid. Wanneer er sprake is van dementie, ontstaan na verloop van tijd steeds meer situaties die gevaar op kunnen leveren. Bijvoorbeeld verdwalen, ’s nachts ronddwalen in huis, niet meer vertrouwd zijn bij het gasfornuis, valgevaar en mogelijk agressief gedrag. In hoeverre moeten mensen met dementie beperkt worden in hun vrijheid om veiligheid te waarborgen?

Deze caféavond zal dit onderwerp besproken worden door dhr. Paul Tameling. In anderhalf uur wisselen dialoog en inspirerende themafilmpjes elkaar af en worden oplossingen en mogelijkheden voor praktische dilemma’s besproken. Wees welkom!

Datum: 4 oktober, tijd: 19:30 tot 21:30, locatie: Het Grand Café Zonnehuis Oostergast. De deuren zijn open vanaf 19:00 uur en na afloop bent u van harte uitgenodigd om nog iets te blijven drinken.

Het AlzheimerCafé Zuidhorn organiseert de komende maanden thema avonden op: 1 november, 6 december, 10 januari, 7 februari, 7 maart, 4 april en 2 mei. 

Donderdag 4 oktober: Alzheimercafé Zuidhorn: Dementie en veiligheid