Stoepkrijten

Voor het Kom in Zuidhornfeest zijn er vele initiatieven ontstaan om de viering van het eerste lustrum extra luister bij te zetten. Zo gaat vvZuidhorn clinics kaboutervoetbal geven op een voetbalcourt en laten ook andere sportverenigingen de kinderen proeven van hun sport.

Wereldrecordpoging Stoepkrijten
Van 10.00 tot 14.00 uur is het plein het domein van kinderen. Tot 14.00 wordt daar een poging gedaan het Wereldrecord Stoepkrijten te verbeteren. Alle kinderen worden uitgenodigd om mee te werken aan het grootste krijtkunstwerk ooit gemaakt op het Rode Plein. Bedenker Johan Vergonet die in 2013 bijna 1000 kinderen Sint Maarten liedjes liet zingen op het Rode Plein werkt ook nu weer samen met Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ). Buurtwerker Jelmer Helmholt gaat met collega’s dit project uitvoeren. Kinderen kunnen zich vanaf 10.00 melden bij de kraam van SWgZ op het Rode Plein en deel uit maken van dit unieke evenement! Haarfratsen haakt aan met dit evenement en geeft vele setjes stoepkrijt weg aan de jeugd.

Bicycle Showband Crescendo
Na 14.00 wordt het plein gebruikt door de wereldberoemde Bicycle Showband Crescendo. De muzikanten te fiets zijn net terug uit Moskou, waar zij op het Rode Plein optraden. Tot 16.00 geven ze een spectaculair optreden op de Overtuinen, in de volksmond het Rode Plein van Zuidhorn.

Sport, spel, braderie én veel muziek
Bijna alle sportclubs zijn aanwezig met demonstraties waarbij ook de bezoekers mee kunnen doen. Veel verenigingen en clubs laten zich zien en winkels en bedrijven hebben stands met aantrekkelijke aanbiedingen. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door tal van artiesten van o.a. Tweaky Tones, Adrian Mey, Shantykoor Allemanseindje, CMV Wilhelmina, Kunstbedrijven Westerkwartier en Vrij Drinken zullen gedurende de dag optreden.

HummelZuidhorn Kidsrun
6 oktober wordt tevens de Westerkwartiermarathon gehouden. Onderdeel daarvan is de HummelZuidhorn. De start van de etappe Zuidhorn- Grootegast is om 12.00 uur op het Holtplein. Ook wordt er een kidsrun georganiseerd.

Het Kom in Zuidhornfeest begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 en vindt plaats op de drie pleinen in Zuidhorn. Op http://www.welkominzuidhorn.nl kunt u zien welke bedrijven, clubs, verenigingen en muzikanten aanwezig zullen zijn.

Kom in Zuidhorn feest.
Vijf jaar geleden werd het afronden van de herinrichting van het centrum van Zuidhorn groots gevierd en dat smaakte gelijk al naar meer! Het Kom in Zuidhorncomité werd opgericht en de jaren daarop werd de dag dunnetjes overgedaan. Het is een dag waarop bedrijven, verenigingen, sportclubs en hobbyisten zich presenteren in de kom van dorp. De dag wordt gelijktijdig met de Openhuizen dag georganiseerd.

Zaterdag 6 september: informatiemarkt Kom in Zuidhorn