Op zaterdag 14 juli jl. heeft een aantal jongeren in Zuidhorn de opslagcontainer van het beachcenter in Zuidhorn voorzien van een mooie zomerse graffiti tekening. Een mooi resultaat van de samenwerking tussen jongeren, beachcenter Zuidhorn en het jongerenwerk van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ).

Het beachcenter, één van de vele sportfaciliteiten in het Johan Smitpark, is een locatie waar veel jongeren samenkomen. Jongeren ‘hangen’ graag in het park en dus ook rond het beachcenter in Zuidhorn. Een reden voor Hein Duursma om als bestuurslid van het beachcenter in contact te komen met deze groepen jongeren en het gesprek aan te gaan over ‘het gebruik’ van het park en de voorzieningen zoals het beachcenter. In gesprek gaan én blijven, én de jeugd betrekken bij de voorzieningen is volgens Hein de sleutel om zaken met de jeugd voor elkaar te krijgen.

Deze opvatting past precies bij de denk- en werkwijze van de buurtjongerenwerkers van de SWgZ. De buurtjongerenwerkers kennen de jongeren en laten ze meedenken en participeren in hun leefomgeving. De ervaring leert dat jongeren ook graag betrokken willen worden bij plannen en ideeën. Zo waren ze dan ook direct enthousiast over het idee om het beachcenter te helpen om hun opslagcontainer een upgrade te geven en te voorzien van een mooie graffiti tekening.

Volgens buurtjongerenwerker Freddy is de aanwezige groep jongeren een erg enthousiaste en welwillende groep jongeren. “Ze zetten zich in voor Zuidhorn, denken niet alleen aan zichzelf, maar ook aan andere inwoners en doelgroepen”. De groep zet zich naast deze creatieve middag ook in om een ontmoetingsplek voor zichzelf en de aankomende jeugdgroepen te realiseren.

Een handje vol jongeren is, onder toeziend oog van vele andere jongeren, op zaterdag 14 juni, samen met een graffiti artist, aan de slag gegaan. Na ruim 2 uur was er van de originele blauwe kleur van de container niets meer te zien. Vanaf nu heeft het beachcenter in Zuidhorn haar eigen strand, palmbomen en ondergaande zon. Zie hier het resultaat!

 

Jongeren zorgen voor strand, zon en palmbomen in Zuidhorn