“Het is adrenaline wat we aan willen bieden!” Jeugd en jongeren uit de gemeente Zuidhorn kunnen in de eerste week van de vakantie op zoek naar spanning en actie op de crossfiets of mountainbike. Op donderdag 26 juli kunnen jongens en meiden hun kunsten laten zien én elkaar uitdagen op de crossbaan aan de Sportlaan van Zuidhorn.

Het Buurtsportwerk van de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ) wordt bijgestaan door ALO student (en tevens oud-inwoner) Pauwel Datema. Zijn voorliefde voor fietsen wordt gecombineerd met de visie van SWgZ om alle sportfaciliteiten die in de dorpen wordt aangeboden meer onder de aandacht te brengen. In het Johan Smitpark schuilt een prachtige crossbaan en die mag deze vakantie meer gezien én gebruikt worden.

Deelnemers kunnen deelnemen aan een gratis clinic, waarbij ze de fijne kneepjes van het crossfietsen leren, daarna wordt het pas echt leuk en kunnen deelnemers elkaar uitdagen om uiteindelijk de koning óf koningin van de crossbaan te worden. Verder zullen er verschillende side-events georganiseerd worden zoals een ‘trage race’ en een ‘bandenwisselrace’ verzorgt door Spaak Koffie & Koers. De organisatie doet haar best om veel lokale partijen bij dit evenement te betrekken en er een gezellige dag van te maken.

Iedereen is welkom op de crossbaan. Zowel ervaren als onervaren fietsers kunnen deelnemen aan dit spectaculaire evenement. En je hoeft niet in het bezit te zijn van een crossfiets, hier wordt voor gezorgd.

 

 

Onderstaand het programma en de tijden voor de verschillende leeftijdsgroepen:

 15:00 – 18:00 – Jeugd tot 12 jaar

 18:00 – 20:00 – jeugd 12 tot 16 jaar

 20:00 – 21:00 – 16 jaar en ouder

 

Opgeven

Zeker weten dat je er bij bent; geef je dan snel op via www.sportinzuidhorn.nl/opgave

Voor deelnemers, bezoekers, vaders en moeders is er een hapje en drankje te krijgen. Er zijn geen kosten verbonden aan het evenement. Zorg dat je er snel bij bent, want dan weet je zeker dat je mee kan doen aan de clinic!

 

Race de vakantie in met de ‘Cross Games’, een evenement voor iedereen in Zuidhorn!