Gemeenten Westerkwartier trappen landelijke campagne NIX18 af

 In het gemeentehuis van Leek werd op donderdag 17 mei jl. door wethouders Sjabbo Smedes van Grootegast, Ben Plandsoen van Leek, Janny Hulshof van Marum en Bert Nederveen van Zuidhorn de landelijke campagneweek NIXzonderID gestart. Het was het startsein voor diverse activiteiten die de gemeenten de komende weken en ook in het najaar samen met jongeren en andere partijen gaan oppakken. Bij de aftrap waren naast de gemeenten ook de partners die participeren in dit initiatief aanwezig: Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), Sociaal Partner in het Noorden van Nederland (SPiNN), Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SwgZ), Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) en Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD).

De vier Westerkwartiergemeenten willen het alcoholgebruik onder jongeren terugdringen en dat jongeren zich ervan bewust zijn dat drinken onder 18 jaar niet normaal is. Met de landelijke themaweek NIXzonderID staat de leeftijdsgrens en het belang van naleving bij iedereen (jongeren, ouders, verstrekkers en gemeenten) weer op de kaart. De campagne duurt van 17 mei tot 1 juni.

 Activiteiten

Om NIX18 goed onder de aandacht te brengen, gaan de jongerenwerkers in gesprek met de jeugd op de voortgezet onderwijsscholen in Leek, Grijpskerk, Zuidhorn, Oldekerk, Grootegast en Roden. De jongerenwerkers nemen onder meer flyers, leuke gadgets en een banner mee. Zij roepen de jeugd op samen met vrienden/klasgenoten een foto te maken bij de banner en deze foto op te sturen via WhatsApp. Hiervoor is een speciaal NIX18Westerkwartier nummer. De inzenders maken kans op een prijs: een leuk groepsuitje voor maximaal zes personen. De foto’s delen de gemeenten op Instagram en op de speciale Facebook pagina: NIX18Westerkwartier.

Sportverenigingen

De gemeenten nodigen ook de sportclubs in het Westerkwartier uit voor een fotochallenge. Aan hun de vraag hoe zij aan NIX18 doen en hoe ze dit op een ludieke foto kunnen laten zien. Is er een alcoholbewuste sportkantine? Letten ze goed op NIXzonderID in de kantine? Inzendingen mogen per individu, team of zelfs met de hele club. Onder alle inzendingen wordt een mobiele geluidsinstallatie verloot. Net als de foto’s van de jongeren, delen de gemeenten ook deze foto’s op Instagram en Facebook NIX18Westerkwartier.

 

Kijk voor meer informatie over deze NIX18Westerkwartier actie op de speciaal hiervoor ingerichte Facebook pagina: NIX18Westerkwartier.

 

 

 

 

 

Gemeente Westerkwartier is een gemeente van NIX!