Onder uitmuntende omstandigheden vond op woensdag 18 april jl. het zesde achtereenvolgende schoolvoetbaltoernooi van de gemeente Zuidhorn plaats. Voetbalvereniging Zuidhorn was de gastheer voor de tien deelnemende scholen. Aan het toernooi deden maar liefst 41 teams mee met een totaal van ca. 420 kinderen. Het prachtige weer zorgde voor een geslaagde sportmiddag met vijf grote winnaars in de verschillende categorieën. Basisschool de Vlieger uit Noordhorn werd gekroond als winnaar van de Fairplay-cup

De werkgroep met organisatoren bestond onder andere uit vrijwilligers van VV Zuidhorn en VV Grijpskerk en werd begeleid door buurtsportcoach Bart Brandts Buys van de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn.

Ze hadden een goede partner gevonden in het Alfa College (Sport & Bewegen), die het grootste gedeelte van de wedstrijdleiding onder haar hoede nam. De voetbalvereniging Zuidhorn hielp op uitstekende wijze mee in de voorbereiding en zorgde ervoor dat de accommodatie tiptop in orde was.

Het weer, dat vorig jaar gekenmerkt werd door aanhoudende buien en koude windvlagen, had dit jaar een fantastische bijdrage en zorgde voor een aangename en onbezorgde sfeer. Veel toeschouwers vonden hun weg naar het sportpark en de zonnige middag verliep zonder enige wanklank. Dit tot groot genoegen van werkgroeplid én chef schemamaakster Anouk Zuidema. Het was wederom een grote uitdaging om alle teams en categorieën in te delen, nagenoeg elke minuut en elke vierkante meter van het complex werd benut door vrolijk voetballende jongens en meisjes.

De organisatie kijkt dan ook terug op een succesvol en sportief toernooi. Dat had mede te maken met de strijd om de ‘Fair Play Cup’. Alle deelnemende teams konden voor hun school ‘Fair Play-kaarten’ verzamelen. De school die het beste uit de verf kwam, was de Vlieger uit Noordhorn. Zij kregen, evenals de andere winnaars, de beker overhandigd door Henk Bakker; wethouder sport van de gemeente Zuidhorn.

Het toernooi in Zuidhorn was een officiële voorronde van het KNVB Nederlands kampioenschap Schoolvoetbal. De winnaars gaan door naar de regionale finale die op 16 mei wordt georganiseerd.

Prijswinnaars:

Groep 7/8 jongens – 11×11 de Windroos, Zuidhorn

Groep 7/8 meisjes – 7×7 de Windroos, Zuidhorn

Groep 7/8 jongens – 7×7 de Adeborg, Aduard

Groep 5/6 jongens – 7×7 de Borgstee, Zuidhorn

Groep 5/6 meisjes – 7×7 het Anker, Zuidhorn

‘Fair Play Cup’ de Vlieger, Noordhorn

 

Zonovergoten sportpark zorgt voor zorgeloos Schoolvoetbaltoernooi.